In de evenementen wereld zijn er diverse functies, maar ook diverse evenementen. Ik vind het belangrijk dat een evenement een onderliggende (culturele)gedachte heeft zodat de bezoekers ergens bij stil staan of iets, misschien zelfs onbewust, leren tijdens het evenement. Daarnaast is transsectoraliteit op evenementen altijd interessant omdat hierdoor op meerdere bezoekerswensen ingesprongen wordt.

Een aantal taken als evenementenmanager:

PRODUCTIELEIDER
Deze taak heeft de verantwoordelijkheid van de productie van een evenement van A tot Z. Denk hierbij aan de invulling van een evenement, tot aan de leveranciers en hulpdiensten. Uiteraard vallen hier ook risicomanagement en veiligheidsmanagement onder.

HR
Op een evenement staan een hoop medewerkers of vrijwilligers. Dit zijn de meest waardevolle mensen die het evenement tot een succes kunnen maken, het is daarom belangrijk om hen te verbinden met de organisatie en hen goed te managen. Het gaat verder dan alleen maar inplannen en roosters toesturen. Door in te spelen op wensen en behoeften en soms wat tegengas te geven wordt het ook voor de medewerkers een succesvol evenement en dat straalt af naar de bezoekers.

ONDERSTEUNING ORGANISATIE DIRECTIE
De organisatie directie heeft het vaak al druk genoeg waardoor ondersteuning een fijne uitkomst kan bieden. Als rechterhand van de directie taken overnemen die veel tijd vergen voor de directie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan leveranciers zoeken, offertes aanvragen, plannen uittypen of wijzigen of plattegronden, programma’s en planningen maken.

HORECA
Een niet te ontbreken factor op evenementen is de horecagelegenheid. Door uitgebreide horeca ervaring is er bekend waar op gelet moet worden om het voor zowel de bezoekers als het personeel zo aangenaam mogelijk te maken.

STORYTELLING
Een thema aan een evenement toevoegen is zo gedaan, maar hoe komt dit tot uiting? Door de bezoeker mee te nemen op een ‘reis’ door het verhaal komt het thema goed naar voren en staat men onbewust stil bij dat wat hen verteld wordt. Storytelling kan op verschillende niveaus, door het hele evenement of op een klein gedeelte. Het kan verteld of uitgebeeld worden, maar het kan ook meegenomen in de aankleding van een evenement. Er zijn veel vele manieren om dit op te pakken, dit bekijk ik dan ook graag per project met de opdrachtgever.

 

"Een gezellige en fijne collega die niet bang is voor confrontaties en hard werken." - sanne op het Veld, medecoördinator Valkhofpark 2015 en 2016

 

 


NON-STOP EVENTS                                 M: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                              KVK: 66499577